Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Απάκι με αυγά και μπέικον


Το απάκι μπορεί να είναι συστατικό οποιασδήποτε ομελέτας, με πατάτες, με λαχανικά και με τυρί.

Η γεύση του όμως αναδεικνύεται στην απλή παραδοσιακή εκδοχή του σκέτου σφουγγάτου!
Υλικά
--------
5-6 φετούλες απάκι
3 αυγά
3 φέτες μπέικον
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο και 2 κουταλιές μαρμελάδα σύκο.
Αναλόγως με το πόσα άτομα θα φάνε την ομελέτα, αυξομειώνουμε την ποσότητα αυγών και κρέατος.
Εκτέλεση
------------
Τσιγαρίζουμε το απάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σ'ένα τηγάνι και προσθέτουμε στο τέλος του τσιγαρίσματος και τις φέτες του μπέικον. Τα βγάζουμε σ'ένα πιάτο και χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα αυγά στο ίδιο τηγάνιι και τα σκεπάζουμε με καπάκι ή τα ψήνουμε απ'τη μιά μεριά και τα αναποδογύρζουμε κι απ'την άλλη. 
Βάζουμε την ομελέτα στο πιάτο και διακοσμούμε με τις φέτες του μπέικον και το απάκι από δίπλα μαζί με την μαρμελάδα .
Ο συνδιασμός των γεύσεων θα σας αποζημειώσει για τον κόπο σας.
Καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου